Soms kom je in het leven thema’s tegen die vragen oproepen. De ene keer uitgelokt door een specifieke situatie, een andere keer omdat het gewoon al een tijdje niet zo lekker loopt. Deze momenten dagen je uit om op zoek te gaan naar jezelf, naar wie jij bent en wat jij van jezelf en je omgeving nodig hebt om jouw weg weer energiek en levenslustig te vervolgen.

Je hoeft het niet alleen uit te vinden. In de 1-op-1-wandelcoaching loop ik letterlijk met je mee op jouw (levens)pad. Het ene moment zet ik je stil, een volgend moment geef ik je juist die steun in de rug om stappen vooruit te zetten.

De 1-op-1-wandelcoaching is maatwerk en voor veel thema’s en vragen in te zetten.

  • Je loopt jezelf voorbij. Je hebt het gevoel dat je het altijd goed moet doen voor de ander en houdt alle ballen hoog. Je laat anderen over je grenzen gaan en weet niet eens precies waar jouw grenzen liggen. Wel weet je dat dit niet comfortabel voelt. Maar als je nee zegt tegen de mensen op je werk, thuis, in je familie of vriendenkring… Wat doen zij dan? Hoe bewaak je je grenzen én ben je er voor de ander?

  • Je voelt spanning in je lijf en je ademhaling zit hoog. Dat wil je anders. Je afsluiten voor prikkels van buitenaf gaat lastig en je vraagt je af wat je kunt doen om je minder overweldigd te voelen.

  • Je hebt behoefte aan rust en ontspanning, maar je krijgt dat niet goed op poten. Je probeert dingen uit, maar het past steeds niet helemaal bij jou. Je schiet heen en weer tussen voor jezelf zorgen en je weer verliezen in oude gewoonten

  • Je bent vader of moeder geworden en merkt dat de relatie met je partner verandert. Of je maakte een ingrijpende gebeurtenis mee en merkt dat dit jou als mens verandert. Nu de nadruk op andere dingen komt te liggen, merk je dat je wat onzeker en zoekende bent wat betreft de invulling van dit nieuwe leven. Hoe vind je een nieuw evenwicht? Wie ben je? Wie wil je zijn? Wat wil je? En hoe zit dat binnen je relatie?

  • Zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfliefde; mooie termen hoor, maar je weet dit in jouw leven nog niet overvloedig aanwezig is. Hoe doe je dat in de praktijk?

  • Dit zijn maar een paar voorbeelden. Of het nu gaat om de combinatie van werk en privé, je hooggevoeligheid, relatieperikelen of rouw en verlies: je komt de vraag tegen wie je bent, wat je wilt en hoe je vormgeeft aan een leven dat helemaal bij jóu past.
Ik help je in de 1-op-1-wandelcoaching graag op weg. Want zo hoeft het niet te blijven! Ik help je onderweg ont-wikkelen, ont-dekken, ont-moeten, ont-spannen en ondersteun je met het komen tot de kern van het probleem waarmee je worstelt. Jouw traject is maatwerk. Al wandelend ga jij op weg naar een leven in harmonie met jezelf en je omgeving. Vol energie en levenslust, met een gezonde dosis zelfkennis en vertrouwen in jezelf, luisterend naar de wijsheid van je lichaam.

De natuur werkt!

De natuur geeft onze coachingsessies extra kracht. Wandelen door het bos, over de hei of langs de IJssel zorgt ervoor dat je in beweging komt. Niet alleen fysiek, juist ook mentaal. Wandelen in de natuur brengt de ‘mind’ tot rust. Tijdens het lopen komt het lichaam in beweging en daarmee ook alles wat vastzit in de geest. Omdat je elkaar niet aan hoeft te kijken, loopt het gesprek makkelijker en vaak losser. De buitenlucht biedt ruimte aan momenten van stilte en reflectie, zonder dat deze ongemakkelijk voelen.

De natuur is een prachtige metafoor voor jouw levenspad, jouw binnenwereld. We verkennen verschillende routes, en ontdekken soms off road nieuwe paden. De omgeving geeft ruimte aan onbekende ervaringen, nieuwe visies en wijsheden. Alles wat je om je heen ziet, hoort, ruikt en voelt geeft je inzicht in jouw situatie. We ontdekken wat de metaforen in de natuur jou vertellen.

Wandelcoaching betekent niet alleen maar wandelen! Soms zetten we een mooie visualisatie of meditatie in, geven aandacht aan mindfulness, ervaren de kracht van stilte of doen een passende yoga-oefening. Met hulp van een systeemopstelling ontdek je meer over de relatie die je hebt met jezelf en de mensen om je heen. We zetten intuïtief datgene in wat jou op dat moment het meeste vooruit helpt, zodat jij jouw unieke weg loopt.


Goed om te weten
Wandelcoaching is maatwerk. We doen wat bij jou past en kijken waar jij de meeste behoefte aan hebt.

Een sessie duurt ongeveer 2 uur en vraagt soms wat extra reistijd naar betreffende wandellocatie. Meerijden is ook een optie.

Investering
Wandelcoaching wordt aangeboden vanuit een pakket van 6 sessies, maar kan ook in losse sessies worden afgenomen.
Kijk voor prijzen en vergoedingsmogelijkheden onder het kopje praktisch - tarieven.