Mindfulness kan iedere volwassene, jongeren of kind helpen om de kwaliteit van zijn of haar leven te verbeteren. Maar in het bijzonder voor mensen die vaak het gevoel hebben geleefd te worden door hun agenda of het gevoel hebben zichzelf voorbij te rennen en moeite hebben met ontspannen. Ook is deze training geschikt voor mensen die last hebben van lichamelijke klachten, bij piekeren, stress of verschijnselen van burn-out, bij preventie van terugval bij depressie, bij onrust of pijnklachten. Mensen die een betere balans willen of behoefte hebben aan rust, tevredenheid en een goede energiebalans. En voor mensen die meer willen genieten van het leven in het 'hier en nu' en bewuster en lichter in het leven willen komen staan.

Over Mindfulness kan je veel praten en lezen, maar zoals je zwemmen pas echt leert door zelf het water in te gaan, zo leer je mindfulness alleen door het te doen. En dat kost tijd, aandacht en energie, wat paradoxaal genoeg juist meer tijd, aandacht én energie kan opleveren.

Mindfulness is dus een echte training, met wekelijks een ander thema. In elke les wordt een stuk theorie behandeld, oefen je met aandachtsoefeningen en bespreek je je ervaringen van de tussenliggende week. Thuis kan je de theorie in je werkboek nog eens rustig nalezen. Het oefenen thuis gebeurt met behulp van audio en opdrachten. Je leert door te doen en je ontwikkelt vaardigheden door het herhalen. Hierdoor is het een praktische, toegankelijke training voor iedereen die graag wat bewuster wil leven. Reken op dagelijks 45 minuten oefentijd. Heb je daar geen tijd voor? Dan is dat juist een extra reden om mee te doen!

De methode die we tijdens de 8-weekse training gebruiken is de combinatie van MBSR/MBCT (Mindfulness Based Stress Reduction/Mindfulness Based Cognitive Therapy)  met een aantal elementen uit de zelfcompassietraining en Mind/Body Medicine. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze aanpak zeer efficiënt is bij onder andere stresshantering, de aanpak van burn-out en preventie van terugval in depressie. Binnen de trainingen voeg ik ook mijn eigen dosis ervaring en mijn kennis als lichaamsgericht therapeut en yogadocent toe, door nog meer accent te leggen op het ervaren van je lijf en het leren luisteren naar de signalen van je lichaam. Zo kun je stress verminderen, je grenzen beter aanvoelen en bewaken en (weer) lekker in je vel komen te zitten.

Na acht sessies en actieve deelname mag je verwachten dat je:

 • een afname merkt van klachten (door stress, pijn, piekeren, onrust en vermoeidheid) ervaart;
 • lichamelijke stress-signalen herkent;
 • ondermijnende gedachten of patronen kan herkennen en er anders mee om kan gaan;
 • je beter kan ontspannen en concentreren;
 • effectiever om kan gaan met stressvolle situaties;
 • meer oog hebt voor het fijne en mooie van het leven;
 • meer energie hebt.

Naast de 8-weekse MBSR/MBCT training biedt Inmind bij Marloes ook specifieke verdiepingstrainingen:

 • De 8-weekse training "Mindful Ouderschap"/ "Mindful Parenting":    Mindfulness trainingen voor ouders met opgroeiende kinderen/jongeren;
 • De 8-weekse "Mindful Kids training" of Mindful Teens training": Mindfulness training voor kinderen en/of tieners;
 • De 5-weekse training "Mindful Mornings": Mindfulness Training voor Ouder & Kind.

De trainingen kunnen zowel in groepsverband als individueel gevolgd worden.  

Investering
De investering voor een individuele Mindfulness training in groepsverband, van 8 bijeenkomsten à 2,5 uur met een terugkomochtend na een aantal weken, bedraagt €400,-,
exclusief btw.

Een individuele Mindfulness training, van 8 bijeenkomsten à 2,5 uur met een terugkomdag na een aantal weken, bedraagt €675,-, exclusief btw.

Het tarief is inclusief:

 • telefonisch intakegesprek vooraf;
 • 8 sessies van 2,5 uur en een terugkomochtend na een aantal weken;
 • werkboek met informatie over de thema's en oefeningen voor thuis;
 • audio-materiaal met mindfulness oefeningen;
 • thee en lekkers/snacks tijdens de trainingen;
 • indien gewenst een nagesprek.

Vergoeding
Er zijn steeds meer werkgevers die de mindfulness training vergoeden, mede omdat het een wetenschappelijk bewezen en effectieve aanpak is om beter met stress en werkdruk te leren omgaan en burn-outs onder werknemers te voorkomen. Informeer bij jouw werkgever of HR-afdeling naar de mogelijkheden om in aanmerking te komen.

Trainingsdata
Op woensdag 28 februari 2024 gaat er weer een nieuwe 8-weekse Mindfulness training (MBSR/MBCT)  in  groepsverband van start.
De trainingen worden 8 weken achtereenvolgend gegeven op de woensdagochtenden van 9.00-11.30 uur.
De terugkombijeenkomst vindt enkele weken na afronding van de 8-weekse plaats, namelijk op 22 mei 2024.


Zou je graag mee willen doen, maar zijn de woensdagen voor jou niet haalbaar?
Geef gerust een dag van voorkeur door, wie weet kan daar bij een volgende training rekening mee gehouden worden.
Het is ook mogelijk de training individueel te volgen. Data en tijden in overleg.

Locatie
De trainingen vinden plaats in de praktijk van INMIND bij Marloes aan De Geere 5 in Wijhe.


Informatie en aanmelden
Voor meer informatie over de 8-weekse Mindfulness training MBSR/MBCT of voor aanmeldingen, kunt u mailen naar info@inmindbijmarloes.nl of klik hier voor het contactformulier.

De trainingen zijn oprecht een investering in jezelf! Het legt een stevige basis waar je de rest van je leven van profiteert!