Hi, mijn naam is Marloes. Ik ben 41 jaar, woon in Wijhe en ben getrouwd met Stefan.
Samen zijn wij de trotse ouders van Luuk (2012) en Lynn (2014). 

In 2003 rondde ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan Hogeschool Windesheim te Zwolle af.

Ik ging aan de slag in de jeugdhulpverlening; eerst in de 24-uurs zorg en op een medisch kinderdagverblijf, om uiteindelijk als schoolmaatschappelijk werker voor verschillende basisscholen en het speciaal basisonderwijs veel ervaring op te doen in diverse, steeds vaker ook complexe, hulpvragen van kinderen, ouders en leerkrachten.

Ik mocht veel kinderen, ouders en leerkrachten ontmoeten en begeleiden bij hulpvragen rondom de ontwikkeling en het gedrag van een kind, opvoedingsvragen, echtscheidingsproblematiek, rouw-en verliesverwerking, pesten en weerbaarheid, problemen op school of in de thuissituatie.

In een snel veranderende, hectische wereld zocht ik de vrijheid om het kind dat ik voor me had heel precies te geven wat het nodig had. Ze waren niet dat ene stukje, er was zoveel meer. Ik wilde hen vanuit dat 'geheel zijn' verder begeleiden. Ik specialiseerde me verder in het holistisch werken, nam afscheid van mijn baan als Schoolmaatschappelijk Werker en richtte in 2016  mijn eigen 'Kinderpraktijk Inmind' op.

In 2018 besloot ik mijn hart verder te volgen en richtte me volledig op het coachen en begeleiden van kinderen, tieners en óók volwassenen. De vele scholingen en cursussen op het gebied van therapie, coaching en lichaamsgericht werk, die ik in afgelopen jaren heb gevolgd, resulteren nu in een breed en gevarieerd aanbod.

In augustus 2020 heb ik mijn praktijknaam veranderd naar INMIND bij Marloes, praktijk voor therapie en coaching. Binnen INMIND bij Marloes begeleid ik zowel jong als oud(er) naar een leven vol bewustzijn, ontspanning en vitaliteit. 

Nieuwsgierig welke opleidingen en cursussen ik allemaal gevolgd heb?
Je ziet het op LinkedIn.

In een wereld vol hectiek dicht bij jezelf blijven, dat is levenskunst.
Je bent als mens één geheel, dus kijken we altijd naar hoofd, lijf, hart én ziel.

Vanuit dat oogpunt zoeken we samen naar jouw dromen en passies en mag jij je vooral bewustzijn van je eigen, mooie, unieke ‘ik’. Jou dat laten ontdekken, dat is voor mij genieten. Mijn coaching gaat verder dan wat aan de oppervlakte zichtbaar is.

Ik laat je vanuit een groter geheel naar blokkades en vraagstukken kijken en maak je bewust van gedachten, gevoelens en onbewuste processen in je lichaam en geest. Op deze manier kun je jezelf herontdekken.


Als therapeut en coach ondersteun ik jou in de zoektocht naar de antwoorden op vragen die bij jou leven. Je krijgt ‘tools’ voor het leven mee.
Zo kom jij krachtig in het leven te staan, in verbinding met jezelf en je omgeving en leer je weer leven vanuit je hart

Naast de nodige opleidingen op het gebied van coaching, volgde ik de afgelopen jaren diverse opleidingen op het gebied van lichaam, ontspanning, beweging en energie. Ik raakte geïnspireerd door de kracht van het bewustzijn en de noodzaak van ontspanning. Daar wilde ik meer mee. Ik schoolde me in het geven van yogalessen en mindfulnesstrainingen aan kinderen en volwassenen. Heerlijk om de deelnemers in een ontspannen flow te brengen. Toch kriebelde het. Dan zag ik in mijn lessen mensen die ik verder wilde helpen dan de groepslessen toelieten. Ik wilde hen nog gerichter begeleiden bij klachten en inspireren om écht te leren luisteren naar de daadwerkelijke boodschappen van het lichaam om zo te kunnen komen tot de kern van wie ze ten diepste (willen) zijn.

Zo begon ik me steeds meer te verdiepen in het holistisch werken, de westerse en oosterse geneeskunde. Ik volgde verschillende therapeutische opleidingen en ontwikkelde verschillende eigen training- en coachprogramma's. Alle opgedane kennis en kunde als holistisch en lichaamsgericht therapeut, traumatherapeut, stress- en burn out coach, mindfulnesstrainer, kinder-en jongerencoach, yogadocent en maatschappelijk werker, nam ik daar weer in mee.

Bewustzijn, ontspanning, luisteren naar de taal van je lichaam en leven vanuit je hart zijn kenmerkend voor de werkwijze binnen het gehele aanbod van Inmind bij Marloes.