Over Marloes

Mijn naam is Marloes van Munster – Walraven. Ik ben getrouwd met Stefan en samen zijn wij de trotse ouders van Luuk (2012) en Lynn (2014). Leuke uitstapjes maken, samen sporten of een avontuurlijke wandeling maken in de natuur zijn voor mij echte cadeautjes. Ik vind het heerlijk om te bewegen, krijg energie van dingen ondernemen of even gezellig bijkletsen met vriendinnen. Ook zoek ik graag de stilte op, wandelend langs de IJssel, op de yogamat of door te mediteren.

De afgelopen jaren ben ik geïnspireerd geraakt door de kracht van het bewustzijn. Door een eigen zoektocht, heb ik aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om dichtbij jezelf te blijven om zo je dromen waar te kunnen maken. Trots ben ik op het laten uitkomen van mijn droom in 2016, door mijn eigen praktijk op te starten. Eerst voornamelijk gericht op kinderen, maar de laatste jaren heb ik me dusdanig ontwikkeld en geschoold dat er nu een breed aanbod ligt voor jong en oud. Bewustzijn, ontspanning en het begeleiden vanuit een holistische visie is kenmerkend tijdens de lessen, coaching sessies, workshops of trainingen.

Marloes als yoga docente

Daar waar ik in het dagelijks leven bekend sta om mijn vrolijke energie, breng ik juist tijdens de yogalessen de deelnemers in een ontspannen flow. Ik voel goed aan wat er nodig is, stem dit ook af met de groep en maak daarin gebruik van de veelzijdige expertise die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Het zijn in het moment, in je lichaam, in de ruimte en in je gevoel staan centraal tijdens mijn yogalessen. Kinderen benader ik spelenderwijs, waarbij de lessen aansluiten bij de belevingswereld op de leeftijdsfase waar ze in zitten. Door middel van creatieve spelletjes, dans en muziek, droomreizen, tekenen, bewegen, ademspel, zintuigelijke-en ontspanningsoefeningen leer ik ze al op jonge leeftijd bij zichzelf te blijven!

Marloes als coach

Ik vind het belangrijk dat je dicht bij jezelf kan en mag blijven in een wereld vol hectiek. Vanuit een holistische benadering samen op zoek gaan naar jouw eigen dromen en passies en vooral bewust te zijn van je eigen, mooi, unieke ‘ik’ geeft mij veel voldoening. Ik help je om vanuit een groter geheel naar eventuele blokkades en vraagstukken te kijken en je bewust te maken van gedachten, gevoelens en onbewuste processen in je lichaam en geest. Op deze manier kun je jezelf weer herontdekken, waarbij ik graag gebruik maak van de natuur. Als kindercoach probeer ik kinderen ‘tools’ voor het leven mee te geven, zodat ze in hun kracht blijven staan, in verbinding met zichzelf en hun omgeving blijven en daarin hun hart volgen.

Achtergrond Marloes

In 2003 heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan Hogeschool Windesheim te Zwolle afgerond. Na de opleiding ben ik in de Jeugdhulpverlening gaan werken. Eerst in de 24 uurs zorg en op een Medisch Kinderdagverblijf, om vervolgens als Schoolmaatschappelijk Werker voor verschillende Basisscholen en het Speciaal Basisonderwijs veel ervaring op te doen in diverse, steeds vaker ook complexe, hulpvragen van kinderen, ouders en leerkrachten. In deze functie heb ik heel veel kinderen, ouders en leerkrachten mogen ontmoeten en begeleiden bij hulpvragen rondom de ontwikkeling en het gedrag van een kind, opvoedingsvragen, echtscheidingsproblematiek, rouw-en verliesverwerking, pesten en weerbaarheid, problemen op school of in de thuissituatie.

Ik heb zeker de laatste jaren ervaren dat de snel veranderende, hectische wereld waar kinderen in opgroeien vraagt om een benadering die gericht is op het geheel van een kind. Wanneer een kind kijkt, ervaart, beleeft en voelt vanuit een groter geheel dan is het, mijn inziens, van onschatbare waarde om kinderen ook vanuit dit geheel te begeleiden. Hier ben ik mij meer in gaan specialiseren en heb in 2016 Kinderpraktijk Inmind opgericht naast mijn baan als Schoolmaatschappelijk Werker. In 2018 heb ik besloten mijn hart nog meer te gaan volgen door me volledig te gaan richten op het coachen en begeleiden van kinderen, tieners èn volwassenen. De vele scholingen en cursussen die ik afgelopen jaren heb gevolgd, resulteert nu in een breed en gevarieerd aanbod. Deze groei en ontwikkeling van de praktijk heeft ervoor gezorgd dat ik in augustus 2020 mijn praktijknaam veranderd heb in “Inmind bij Marloes”.