Mindful Tieneryoga

De tienerleeftijd kenmerkt zich door een ontdekkingsreis naar de eigen mogelijkheden en grenzen. Deze leeftijdsgroep maakt intense veranderingen door op fysiek, mentaal en emotioneel vlak en de tiener gaat hierin op zoek naar zichzelf. Dit kan spanning of onzekerheid opleveren. Het kan zich ook uiten in concentratieproblemen, piekermomenten en of er kan druk gevoeld worden omdat er in de (leef)omgeving veel gevraagd wordt.

Mindful Tieneryoga (10-14 jaar) biedt praktische en mentale handvatten om de tiener te ondersteunen in zijn persoonlijke proces. Het in contact komen met jezelf, weerbaarheid en zelfvertrouwen vergroten staan centraal. Een moment van rust en tijd voor de tiener zelf. Ook gezellig kletsen met leeftijdsgenoten wordt als prettig ervaren.

Mindful Tieneryoga wordt in kleine groepjes aangeboden en elke les van 75 minuten kenmerkt zich door afwisseling. Er worden diverse yogavormen aangeboden, maar ook verschillende leerzame spelvormen, creatieve opdrachten of ontspanningsoefeningen. Op deze manier leert een tiener ervaren dat het goed is zoals je bent, ook al is de wereld om je heen druk, verwarrend of veeleisend. Samen met de tieners wordt elke week een onderwerp/thema gekozen die centraal zal staan tijdens de volgende les. Zo worden de lessen vooral iets cools en van de tieners zelf.

Elke les wordt afgesloten met een fijne eindontspanning. Daarna wordt er altijd gezellig een kop thee gedronken.