Yoga Nidra voor volwassenen

Een moment van echte ontspanning vinden is in deze veranderende wereld waarin we leven soms erg lastig. Het leven gaat snel. Vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. We krijgen zo veel prikkels binnen en vliegen van hot naar her. We worden geleefd in plaats van dat we actief de richting van ons eigen leven bepalen. Wat soms nodig is, is een moment van ontspanning. Bij echte ontspanning ben je vrij van spierspanning, mentale spanning en emotionele spanning. Dit wordt bewerkstelligd door Yoga Nidra.

Yoga Nidra is een zachte vorm van yoga en wordt liggend beoefend. Yoga Nidra is een diepe ontspanningstechniek en meditatie en wordt ook wel ‘de slaap van de yogi’s’ genoemd. Yoga Nidra is één van de meest effectieve manieren om op lichamelijk en geestelijk niveau spanningen los te laten en blokkades in je lichaam te doorbreken. Dit heeft een zeer helende werking op lichaam en geest. Het lichaam is op dat moment in een slaaptoestand, terwijl het innerlijk bewustzijn helder wakker en alert blijft.

Een Yoga Nidra ervaring duurt 90 minuten. Na afloop staat er een lekkere kop warme thee klaar!

In maart 2019 zag ik op Facebook de aankondiging voor de Yoga Nidra les voorbijkomen. Ontspanning was het woord wat me triggerde; dat miste ik. Na 1 les was ik verkocht!

Sanne (26 jaar)