Yin Yoga voor volwassenen

Yin Yoga is een rustige, meditatieve yogavorm die het welzijn op vele manieren bevordert. Het richt zich op het versterken, versoepelen en mobiliseren van het dieper liggende bindweefsel, ligamenten en gewrichten. Bindweefsel speelt een grote rol bij hoe lekker je in je vel zit. Daarbij stimuleert het de meridianen en de functies van organen. Bij Yin Yoga hoeft er niet iets actiefs gedaan te worden om in een houding te komen. Juist door spieren te ontspannen, helemaal over te geven aan de houding en de zwaartekracht haar werk te laten doen, ontstaat er een gevoel van ruimte, zowel in het lichaam als in het hoofd.

Yin yoga is voor iedereen geschikt, ook wanneer je een blessure hebt. De les wordt aangeboden op elk niveau door houdingen al dan niet uitdagender te maken.

Eén van de mooiste effecten van Yin Yoga is de innerlijke stilte die het je kan brengen. Meer in je lijf komen, heerlijk ontspannen, balans vinden, of het verhelpen van fysieke, emotionele of mentale klachten: Yin yoga ondersteunt hierin. Daarnaast zorgt het voor balans omdat de hele les in het teken staat van loslaten en ontspannen. Door geregeld deze yoga vorm te beoefenen leer je je grenzen te voelen, te accepteren en naar verloop van tijd te verleggen. Ook leert het je meer vertrouwen te krijgen in je lichaam in het geval van (herstellen van) ziekte.

Yin yoga bij Marloes wordt in overzichtelijke groepen aangeboden waarin persoonlijke aandacht, een informele sfeer en veiligheid binnen de groep voorop staat.

Een les duurt 75 minuten.

“We don’t use the body to get into the pose, we use the pose to get into the body”.          

– Bernie Clark, Grondlegger Yin Yoga -

Vanaf het begin ervaar ik Yin Yoga bij Marloes als een ontspannen moment voor mezelf. Ik kan gedachten loslaten en even helemaal in mezelf zijn. Yin brengt me terug bij de basis, in het hier en nu, bij mijn ademhaling en het zorgt ervoor dat mijn lichaam soepel blijft.

Charlotte (41 jaar)