Hatha Kinderyoga

Kinderen van deze tijd groeien op in een hectische en prestatiegerichte maatschappij. Er wordt veel van hen verwacht. Soms raakt een kind daardoor uit balans. Het kan zich terugtrekken of overprikkeld raken wat kan zorgen voor frustraties, emoties, angsten, concentratieproblemen of psychosomatische klachten als buikpijn, slaapproblemen en hoofdpijn. Een uurtje kinderyoga kan net dat rustpuntje in de week zijn dat een kind nodig heeft om helemaal zichzelf te kunnen zijn of tot zichtzelf te komen.

Kinderyoga (4-9 jaar) wordt in kleine groepjes aangeboden. Elke les van een uur heeft een ander thema aansluitend bij de belevingswereld van de groep. Bijvoorbeeld seizoenen, een feest of bij plekken waar avonturen beleefd worden, zoals op een piratenschip, bij de indianen, in de woestijn, aan zee of in de jungle. Deugden als vriendschap, samenwerking, dankbaarheid komen daarbij ook aan de orde.

Kinderyoga is een combinatie van sport en spel en stimuleert fantasie en creativiteit. Er is sprake van samenwerking in plaats van competitie. Er hoeft dus niet gepresteerd te worden. Door middel van creatieve spelletjes, dans en muziek, droomreizen, tekenen, bewegen, ademspel, zintuigelijke-en ontspanningsoefeningen leert het kind op jonge leeftijd al (bij) zichzelf te blijven!

Kinderyoga vergroot het zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Het brengt lichamelijke inspanning en ontspanning samen. Kinderyoga bevordert het concentratie-en aandachtvermogen en de flexibiliteit van het kind. Plezier staat tijdens de lessen voorop. En het allerbelangrijkste: elk kind kan lekker zichzelf zijn!


Toen ik 5 was ging ik op kinderyoga. Ik vind de yoga super leuk en gezellig! We doen vaak verschillende spelletjes. Ook oefenen we veel (yoga)houdingen.

Isa (8 jaar)