Wobbelyoga voor kinderen

Wobbelyoga is een hele nieuwe vorm van (kinder)yoga waarbij gebruik wordt gemaakt van het Wobbelboard. Een prachtig balansbord waarmee er een hele nieuwe wereld aan oefeningen en mooie verhalen opengaat. Door de bewegingen van het board worden de yogahoudingen uitdagender. Uniek in deze regio!

Daar waar er op school vooral de linkerhersenhelft van kinderen wordt gestimuleerd, zorgt bewegen ervoor dat de rechterhersenhelft ontwikkeld wordt. De linkerhersenhelft wordt gebruikt bij rekenen, taal, logisch nadenken, verwoorden, redeneren. De rechterhersenhelft bevat onze intuïtie, gevoelens, gewaarwordingen en indrukken, maar ook het alles in één denken, het vermogen om verbanden te leggen en processen te doorzien.

Bewegend leren zorgt ervoor dat er verbindingen worden gelegd tussen de linker- en de rechterhersenhelft. Wobbelyoga stimuleert een optimale samenwerking van beide hersenhelften, welke noodzakelijk is bij het oplossen van problemen met o.a. lezen, schrijven, links-rechts coördinatie, concentratie en faalangst. De ritmische bewegingen op de Wobbel brengt daarnaast rust in hoofd en lijf.

Tijdens de workshop zal het lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen groeien. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af, waarbij op een leuke en uitdagende manier wordt gewerkt aan creativiteit, kracht en balans. Aan het einde van de workshop stapt ieder kind trots, ontspannen en met een grote glimlach van de Wobbel af.

Wobbelyoga is voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Nu is lengte belangrijker dan leeftijd. De wobbel is geschikt tot 1.40m. Er zijn enkele XL wobbels beschikbaar.

Kijk op de homepagina of er binnenkort weer een workshop aangeboden wordt.