Wandelcoaching

Persoonlijke coaching voor jou. Volledige aandacht en afgestemd op dat wat jij op dit moment nodig hebt. Geholpen door de heilzame werking van wandelen en de natuur. Voor als jij wil werken aan stressreductie, een fitter en energieker gevoel, bewuster en meer in het moment wil leven, beter in je vel wil zitten, uit je hoofd in je lijf wil komen of iets in je leven wil veranderen en daar wel wat hulp bij kunt gebruiken.

Coaching wordt vaker omschreven als "een eindje meelopen". Marloes loopt als wandelcoach dan ook, letterlijk, een stukje met jou mee op jouw levenspad. De natuur kan een fijne plek zijn voor coaching sessies. Wandelen door de bossen, over de hei of langs de IJssel zorgt ervoor dat je in beweging komt, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Wandelen in de natuur brengt de 'mind' tot rust. Tijdens het lopen komt het lichaam in beweging en daarmee ook alles wat vastzit in de geest. Het praten verloopt vaak gemakkelijker en losser tijdens het wandelen doordat je elkaar niet de hele tijd hoeft aan te kijken en de buitenlucht ruimte biedt voor momenten van stilte en reflectie, zonder dat deze ongemakkelijk hoeven te voelen.

Buiten in de natuur bewegen we letterlijk en figuurlijk buiten onze eigen wereld en vertrouwde paden. We verkennen verschillende routes en gaan soms 'offroad' om nieuwe paden te ontdekken. We stappen daarmee buiten de normale routines en in nieuwe omgevingen om zo ontvankelijker te worden voor onbekende ervaringen, nieuwe visies en wijsheden. Marloes zal je tijdens deze wandelingen vragen stellen, je helpen ont-wikkelen, ont-dekken, ont-moeten, ont-spannen en ondersteunt je met het komen tot de kern van het probleem waarmee je worstelt.

Wandelcoaching is een natuurlijke manier van coaching waarbij verschillende 'tools' worden ingezet zoals metaforen zoeken in de natuur, visualisaties, stiltes en meditaties, yoga en mindfulness, tekenen, spelvormen, reflecteren, helende verhalen, ontspannings-en concentratieoefeningen. Marloes helpt je zelf de antwoorden te vinden op de vragen die je hebt.

Wandelcoach sessies worden individueel aangeboden.

Een sessie duurt ongeveer 90 minuten en vraagt soms wat extra reistijd naar de betreffende wandellocatie. Meerijden is ook een optie.