Ouder & Peuter Yoga

Voor alle kinderen geldt dat zij elke dag veel verschillende indrukken opdoen. Ze ondernemen diverse activiteiten, spelen samen en leren continu nieuwe dingen. Het is voor kinderen dan ook belangrijk om een rustmoment te hebben. Even al deze indrukken verwerken, het geleerde in zich opnemen en even alleen met zichzelf bezig hoeven houden.

Ouder & Peuteryoga (2 tot 4 jaar) sluit aan bij zowel de sociaal-emotionele als de lichamelijke fase waar peuters zich in bevinden. Het brengt deze twee onderdelen in balans. Ouder & Peuteryoga is een leuke en leerzame manier om met deze ontwikkeling aan de slag te gaan. Het brengt peuters in contact met hun lichaam en eigen ‘ik’ doordat er aandacht is voor de persoonlijke beleving van het kind. Door yoga samen te beoefenen, wordt ook de emotionele en fysieke band tussen ouder en kind versterkt, waardoor het echte wekelijkse ‘genietmomentjes’ samen worden.

Ouder & Peuteryoga kenmerkt zich door het speelse karakter. Een les duurt een uur waarbij plezier voorop staat. Oefeningen zijn van korte duur. Tijdens de lessen komen verhalen uit de mooiste prentenboeken daadwerkelijk tot leven. Na het voorlezen wordt de peuter-zonnegroet gedaan op een terugkerend en daardoor voor peuters herkenbaar versje. Vervolgens worden zowel activerende als rustgevende oefeningen (met elkaar) uitgevoerd. Er is aandacht voor de verschillende zintuigen door middel van kijk-,voel-, ruik- luister- proef- of raadspelletjes. Elke les wordt afgerond met een korte ontspanningsoefening of verwerkingsopdracht.

Ouder & Peuteryoga was altijd even een fijn moment samen met mijn dochter. Ze leerde echt bewust te worden van haar lijfje en ik zag haar gaandeweg rustiger worden. De lessen sloten altijd aan bij de belevingswereld van de kinderen.

Sabine, moeder van Pip