Ouder & Kind Yoga

Een Ouder & Kind yoga-workshop is een mooie, intense ervaring voor en tussen (groot)ouder en kind. Een aantal keren per jaar wordt deze workshop aangeboden. Het is een mooie manier om de emotionele en fysieke band te versterken. De workshops zijn gericht op de interactie tussen ouder en kind en helpen het basisvertrouwen in elkaar te versterken.

In de workshops leer je te verbinden met je kind door verschillende duohoudingen, ontspanningsoefeningen, fantasiespel, adem-en zintuigoefeningen, dans en muziek, droomreizen, massage en creatieve verwerkingsopdrachten.

Door bewust een uurtje samen aanwezig te zijn, te spelen, te lachen, te ontspannen en plezier te hebben, voelt een kind zich gezien, voelt het zich veilig en dat stimuleert de ontwikkeling en het zelfvertrouwen. Elkaar leren vertrouwen op een speelse en ontspannen manier staat centraal. Er wordt gewerkt met kracht en souplesse en op deze manier wordt er geleerd om op speelse manier met grenzen om te gaan, grenzen aan te geven en grenzen respecteren.

Om goed in te spelen op de belevingswereld van het kind wordt er met verschillende leeftijdsgroepen gewerkt.

De workshops kunnen ook worden gedaan met een kleinkind, neefje, nichtje of buurtkindje.

Vanmorgen de allereerste Ouder & Kind yogales bij Inmind gevolgd. Superleuk!!! Zo knap gedaan. Deze lastige leeftijd en dan ook nog mama's erbij. Het was supergoed voor elkaar.

Ilse, moeder van Jip