5-weekse Mindful Walk cursus

Mindful Walk laat je kennismaken met Mindfulness, ademhalingstechnieken en wandelen. Mindfulness gaat over bewustwording en leven in het 'hier en nu'. Een gezonde ademhaling is de sleutel die je verbind met het hier en nu. Tijdens de 5-weekse Mindful Walk cursus leer je beter voelen en hierdoorook beter wandelen en luisteren naar je lichaam. Je gaat steeds meer van hoofd naar hart.

Mindful Walk is daardoor veel meer dan een stukje wandelen. Mindful Walk is een bewustwordingsproces en geeft je wat jij op dat moment nodig hebt. Tijdens de 5-weekse cursus krijg je een rugzak vol met handige tools en technieken aangereikt. Hier haal jij de dingen uit die voor jou waardevol zijn in jouw eigen proces. Elke week staat in het teken van een ander thema, onder andere: looptechnieken, een gezonde ademhaling, yoga en mindfulness, focus, concentratie en aandacht in het hier en nu, loslaten en ontspannen.

De cursus bestaat uit vijf cursusdagen (1,5 uur per week) waarbij er elke week ongeveer 2 tot 5 kilometer gewandeld wordt op de mooiste plekjes in de omgeving. Regelmatig wordt er stil gestaan voor leuke (speelse) oefeningen en/of uitleg. Daardoor is deze cursus voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar geschikt. De 5-weekse cursus Mindful Walk is laagdrempelig en ontspannen tegelijk.

De Mindful Walk cursus is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan bewegen zonder prestatiedruk, meer energie wil krijgen door een beter ademhaling, een betere focus, makkelijker lopen, beter kunnen ontspannen. Van een vol hoofd naar een vol hart. Wandelen met bewuste aandacht heeft een positief effect op heel je immuunsysteem en kan verlichting bieden bij burn-out klachten en en andere gezondheidsproblemen. Alle tools die je tijdens de walk krijgt aangereikt zijn ook in het dagelijks leven goed en makkelijk toepasbaar.

Elke keer wordt er op een mooie locatie of door een inspirerend omgeving gewandeld wat tot maximaal 15 minuten extra reistijd vanuit Wijhe geeft. Per keer wordt de locatie doorgegeven.

Aanmelden gaat via deze link of via het contactformulier op deze site.

Uit nieuwsgierigheid naar de Mindful Walk heb ik afgelopen mei mee gedaan aan de Mindful Walk Clinic. Marloes is een vrouw die met veel passie en enthousiasme voor de groep staat. Ze heeft in een ochtend duidelijk weten te maken hoe zo'n 5-weekse cursus ongeveer in elkaar steekt.

Mandy (25 jaar)