Combat Tieneryoga

Combat Tieneryoga is een 7-weekse training gericht op het vergroten van fysieke, emotionele en mentale weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Binnen deze training worden technieken uit de martial arts (vechtsport) en yoga met elkaar verbonden. Martial Arts en yoga lijken op het eerste gezicht twee uitersten die niet te combineren zijn. Echter vechtsporters kunnen zich afleidende emoties niet veroorloven in de ring. Ze moeten kalm en geconcentreerd blijven. Dit alles heeft te maken met doorzetten, uithouden, kalm en bedachtzaam zijn. Yogi’s staan bekend om hun enorme kracht in het lichaam en in de geest om zo het evenwicht in de uitdagende houdingen te bereiken en behouden. Yoga is verbinden. Bij Combat Tieneryoga worden de technieken van beiden met elkaar verbonden.

Naast flexibiliteit, balans en kracht wordt er bij Combat Tieneryoga gewerkt aan concentratie, uithoudingsvermogen en zelfbeheersing zonder dat er sprake is van vechten met fysiek contact.

Een Combat Tieneryogales van 75 minuten bestaat uit reflectie, opwarmen, affirmatie, combatspelletjes, combatyoga flowserie op muziek, een eindontspanning en een verwerkingsopdracht.

De training is ook uitermate geschikt als Weerbaarheidstraining op bijvoorbeeld scholen in het Primair en Voortgezet Onderwijs en binnen Centra voor Jeugd en Gezin.