Kindercoaching

Gedurende de kinderjaren kan er thuis of in de omgeving van alles gebeuren waardoor kinderen, ouders en de omgeving van een kind soms voor vragen komen te staan waar ze even geen raad mee weten. Een echtscheiding, een samenstelling van een nieuw gezin, het overlijden van een dierbare, pesten of gepest worden, ontwikkelings-of gedragsproblemen kunnen ervoor zorgen dat een kind vastloopt.

Kinderen ervaren alles intenser en hebben vaak heftige emoties en gevoelens. Dat kan weleens heel lastig zijn! Onbewust zijn kinderen vaak bezig met wat er allemaal zou kunnen gebeuren of hetgeen al gebeurd is. Op school kunnen ze zich daardoor moeilijker concentreren, vertonen ‘ander’ gedrag of zijn sneller afgeleid. Thuis spelen vaak psychosomatische klachten op, zoals buikpijn, hoofdpijn en slaapproblemen. Kindercoaching kan een kind helpen om gedachten in het hier en nu te houden, te leren ontspannen en vaardigheden te leren die een hoofd vol gedachten tot rust brengt.

Kindercoaching van Inmind bij Marloes kenmerkt zich door de holistische werkwijze. Het kind wordt spelenderwijs benaderd op fysiek, mentaal, emotioneel, gedragsmatig, sociaal, cognitief en spiritueel gebied. Dit bevordert de totaalbeleving van kinderen. Er worden ‘tools’ voor het leven meegegeven, zodat het kind leert in zijn kracht te staan, in verbinding met zichzelf en hun omgeving te zijn, waarin ze hun hart volgen. De coaching sessies zijn gericht op bewustwording, het zelf laten ontdekken van unieke kwaliteiten, talenten en gaven. Daarin wordt er meebewogen met het kind.

De manier waarop de coaching sessies zijn opgebouwd, zorgt ervoor dat kinderen ‘eigenaar’ van hun eigen veranderingsproces worden en dat geeft zelfvertrouwen, hoop en kracht. Vaak betekent dit dat kinderen en hun ouders na een kortdurend traject van coaching weer ‘zelf’ verder kunnen en dat hetgeen zij hebben ervaren en geleerd mee kunnen nemen in het dagelijks leven.

De sessies duren 60 minuten, tenzij anders overeengekomen.