Achtergrondinformatie Access Bars

Access Bars® is een manier om een frisse wind door jouw energiehuishouding te laten waaien.

De naam ‘bars’ is te vertalen als ‘banen’ of als ‘tralies’ en is een verzamelnaam voor 32 punten die de energiebanen vormen door en om het hoofd. Daar ligt de elektrische lading van al je gedachten, overtuigingen, ideeën, houdingen die je hebt gehad en beslissingen die je hebt gemaakt als patroon opgeslagen.

Door deze specifieke punten met aanraking te activeren, laat dat deze banen toe om die spanning te ontladen, zodat er meer ruimte gecreëerd wordt voor nieuwe mogelijkheden. Het verandert de hersengolven en het elektrisch functioneren van de hersenen. Elke ‘bar’ correspondeert met een aspect of gedeelte in je leven waar deze naar genoemd is. Denk hierbij aan: lichaam, controle, bewustzijn, creativiteit, kracht, veroudering, seksualiteit, plezier, verdriet, communicatie, tijd en ruimte.

De Acces Bars behandeling wordt individueel, liggend op de rug op een behandeltafel uitgevoerd. De kleding blijft gewoon aan. Het hoofd wordt op de 32 punten licht aangeraakt waardoor de banen zich kunnen ontladen. De hersenen komen in een ‘stand’ die vergelijkbaar is met diepe meditatie. Veel mensen voelen het effect lijfelijk; bijvoorbeeld in de vorm van tintelingen in ledematen of door warmte of juist lichte rillingen in het lichaam. Het voelt aan als een ontspannende massage, waarbij er binnenin het lichaam, op een heel ander niveau, ook dingen worden aangeraakt, waardoor de energie op ieder ander niveau kan gaan stromen. Er wordt ruimte gecreëerd voor nieuwe mogelijkheden. Je kunt het vergelijken met het defragmenteren van je harde schijf van je computer. Alles wat je in jaren hebt opgeslagen, maar wat je al lang niet meer nodig hebt, wordt verwijderd zodat je daarna weer beter en makkelijker functioneert.


Wat gebeurt er cellulair en wetenschappelijk gezien?

De werking van Bars is wetenschappelijk bewezen.
De wetenschap laat zien dat de vorm van de cellen meer ovaal wordt als ze beïnvloed worden door negatieve gedachten, gevoelens en emoties, wat de eerste stap is naar ongemak of ziekte. Wanneer je je Bars laat nalopen, verlicht dat dit effect zodat de cellen weer hun natuurlijke bolvorming kunnen aannemen en zo voor herstel zorgen.

Het ontvangen van een bars sessie verandert het functioneren van de hersenen en het lichaam ten goede. Wetenschappelijk hersenonderzoek wijst uit dat de hersengolven van beta naar alpha door naar theta niveau bewegen, de staat van diepe ontspanning, vlak voor de slaapfase; delta.Wat merkt u na afloop van de sessie?

Na een sessie komt er een heerlijke energiestroom op gang en blokkades worden opgeheven. Energie stroomt met meer gemak en plezier. Het daadwerkelijk opmerken van resultaat en verandering kan zich tot over ongeveer drie of vier weken uitwerken.

Een sessie duurt gemiddeld ongeveer 75 minuten.